Παραίτηση της προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά από σάλο για ρατσιστική επιστολή της

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου μετά το σάλο που προκάλεσε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών, στην οποία σημείωνε μεταξύ άλλων, ότι θα φέρουν ασθένειες, ότι η ύπαρξή τους «θα προσελκύσει εγκληματίες», ενώ σε περίπτωση που τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο «τα δικά μας παιδιά είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα».«Οι συγκεριμένες δηλωσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί  το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει την επιστολή «πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες«». 

Ειδικότερα, στο κείμενο της επιστολής η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αναρωτιόταν, μεταξύ άλλων, πώς γίνεται ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει να θεωρείται ότι «έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου», πώς θα προστατευτούν οι Ελληνίδες μαθήτριες από τα σεξουαλικά πειράγματα των μουσουλμάνων, ζητούσε τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποτροπή πανδημιών στην περίπτωση μετεγκατάστασή τους στην περιοχή και καλούσε να μην γίνει αποδεκτή «η αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

«Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (…) Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο» σχολίασε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΟΝΝΕΔ έλαβε αποστάσεις από τις θέσεις της Φ. Νικητοπούλου, ανακοίνωσε ότι η παραίτηση έγινε δεκτή και ότι κινούνται οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.
Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα» ανέφερε η ΟΝΝΕΔ μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr