Πανελλαδική κινητοποίηση των τραυματιοφορέων την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Με κεντρική αιχμή τις ελλείψεις προσωπικού, τη μονιμοποίηση συμβασιούχων και την ένταξη στα ΒΑΕ, η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, προανήγγειλε κινητοποίηση για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Επίσης όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων την Τετάρτη 17/10/2018
-5ωρη Στάση Εργασίας στην Αττική 10.00-15.00 μμ.
-24ωρη Απεργία για Περιφέρεια

Καλούμε τους Τραυματιοφορείς στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 12.30 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.
Οι Τραυματιοφορείς που υπηρετούν στα Νοσοκομεία είναι κάτω του ορίου ασφάλειας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές των ασθενών. Πολλές φορές αναγκάζονται συνοδοί να μεταφέρουν ασθενείς ή να περιφέρονται για εξετάσεις μόνοι τους αν και έκτακτα περιστατικά.

Παρότι λιγοστοί οι Τραυματιοφορείς, επιφορτίζονται με αλλότρια καθήκοντα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών, καθώς επίσης μένουν έκθετοι για ποινικά αδικήματα.
Ο εξοπλισμός για την μεταφορά των ασθενών είναι για τα σκουπίδια. Καρότσια, φορεία, χαλασμένα. Κινδυνεύουν με πτώση οι ασθενείς από το φορείο.
Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές των ασθενών. Έξω στη βροχή, το κρύο, μεταφέρονται οι ασθενείς σε μεγάλες αποστάσεις στο περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.
Τις ημέρες των εφημεριών στα Νοσοκομεία οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.

Μεγάλη είναι η καθυστέρηση για εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, αξονικές, τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις.
Λιμνάζουν οι ασθενείς στις κλινικές.
Καθυστερούν εξιτήρια, αυξάνονται οι νοσηλείες, αυξάνονται τα ράντζα στους διαδρόμους των Νοσοκομείων».

www.ert.grΠηγή ert.gr