Πανελλήνιες

Στην επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων αλλά και στο πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2020, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι Πανελλήνιες 2020 θα γίνουν όσο το δυνατό πιο κοντά στο καθιερωμένο διάστημα, δηλαδή τον Ιούνιο, ή το αργότερο αρχές του Ιουλίου. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στο “απευκταίο” -όπως το χαρακτήρισε- σενάριο, που προβλέπει να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2020 τον Σεπτέμβριο, λόγω του κορονοϊού. Όπως είπε, “αυτό θα συμβεί μόνο αν μας πει ο κ. Τσιόδρας, ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις”. 

Αναφερόμενη στην περικοπή της σχολικής ύλης, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πως το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για να την ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό.
“Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία”. 

Όσο για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας τους και παράτασης του σχολικού έτους, αλλά ανέφερε πως “τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος, απλά περιμένουμε το… πράσινο φως”.

To άρθρο Πανελλήνιες 2020: Το χειρότερο σενάριο να γίνουν Σεπτέμβριο – Τι θα γίνει με την ύλη δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr