Πριν το Πάσχα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2020 δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον Alpha.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».  Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Η ύλη των Πανελλαδικών

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Κι αυτό, γιατί τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Click4More Ιδιωτικά σχολεία: Όλη η απόφαση για τα δίδακτρα

Για τον τρόπο που θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες τοποθετούνται στα μέσα Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, το ιατρικό επιτελείο θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Δείτε όλα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kKGBiev_0wc?feature=oembed&w=832&h=468]

To άρθρο Πανελλήνιες 2020: Πριν το Πάσχα ανακοινώνεται η μείωση της ύλης δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr