Με το βλέμμα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και στη μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός ανεβαίνει αύριο στις οκτώ το βράδυ στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, προκειμένου να αναλύσει την κυβερνητική στρατηγική στο μέτωπο της οικονομίας και της ανάπτυξης τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

«Κλειδωμένες» φοροελαφρύνσεις στις οποίες αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός είναι:

  • Η συνέχιση του «παγώματος» της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά 3%. που, σύμφωνα με στελέχη, θα οδηγήσει σε αύξηση των μισθών, αλλά και μείωση του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις
  • Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 22%, από 24%.

Ταυτόχρονα, κεντρικό ορόσημο των σχεδιασμών είναι οι ανακοινώσεις στο μέτωπο της φορολογίας, που θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στον καφέ, στον τουρισμό, στα μεταφορικά και στα εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου, αλλά και ενδεχομένη την επέκτασή του σε άλλα προϊόντα, ενώ στο προσκήνιο αναμένεται να έρθει και η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Κάνεις δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, το 2022 να έχουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και επέκταση του προγράμματος Γέφυρα Ένα έως το τέλος του χρόνου.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα βρεθεί και η νέα γενιά. Το σημείωσε, άλλωστε, χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία των νέων στην αυριανή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αναμένεται ιδιαίτερα έντονη, ενώ πληροφορίες φέρνουν τον πρωθυπουργό να αναλύει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη στήριξη τους, μέσα, για παράδειγμα, από προγράμματα ένταξης  στην εργασία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.grΠηγή ert.gr