Έφυγε από τη ζωή χθες Δευτέρα 19/4 σε ηλικία 82 ετών, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Φιλίππου, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία τροφίμων ΦΑΓΕ μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη.

Η αιτία του θανάτου του δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστή. Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα.

Ο Κυριάκος και ο Γιάννης Φιλίππου ανέλαβαν το οικογενειακό γαλακτοπωλείο του πατέρα τους, Αθανάσιου, και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε μία κραταιά επιχείρηση, με διεθνές αποτύπωμα.

Σήμερα, η ελληνική εταιρεία τροφίμων διαθέτει παρουσία σε 44 ξένες αγορές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ. Από το 2000, τα ηνία του Ομίλου έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας.

Tο πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ λειτούργησε στο Γαλάτσι το 1964. Ακολούθησε το 1975 το δεύτερο εργοστάσιο, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το 2012, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε όλη τη ΦΑΓΕ έστειλε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του βιομήχανου Κυριάκου Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην μεγάλη οικογένεια της ΦΑΓΕ» ανάρτησε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΦΑΓΕ

«Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε την βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος αιώνιος εξερευνητής του καλύτερου. Αφήνει πίσω του μία μοναδική κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους»

www.ertnews.grΠηγή ert.gr