Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε πολλές ταινίες αλλά και γνωστά σήριαλ όπως η “Γειτονιά μας” ο Μεθοριακός Σταθμός αλλά και ο “Θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Κική Διόγου με την οποία απέκτησαν την κόρη τους, Σόνια Ζορμπά. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου και πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με το blog greek actors o ηθοποιός είχε δηλώσει για τη ζωή του: ‘Έφυγα από το χωράφι του πατέρα μου κυριολεκτικά από τον Κόσμιο και βρέθηκα στην τότε ζούγκλα της Αθήνας το 1959 την οποία ούτε γνώριζα. Η δραστηριότητα μου ήταν μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Με χαιρέτησε η μάνα μου αφού με πήγαν με τον αραμπά στο σταθμό με μια βαλίτσα δεμένη με σπάγκο στα τέσσερα να μη με κλέψουν και με αποχαιρέτησαν με το μουτζούρη. Βρέθηκαν εκεί σ ένα κόσμο αλλιώτικο μιλούσα την διάλεκτο κι έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Γράφηκα στην σχολή Σταυράκου έκανα ορθοφωνία 8 ώρες την ημέρα κι επέμενα για να τα καταφέρω”

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, συμμετείχε σε εκλεκτές συνεργασίες στον ελληνικό κινηματογράφο, οι περισσότερες ταινίες του βραβευμένες, “Οι σιλουέτες” του Κωστή Ζώη, “Ανοιχτή επιστολή” του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, “Το κορίτσι του 17” του Πέτρου Λύκα, η “Ορέστεια” του Βασίλη Φωτόπουλου, “η Βυζαντινή Ραψωδία” του Γιώργου Σκαλενάκη, “Η Ευδοκία” του Αλέξη Δαμιανού, η “Κάθοδος των 9” του Χρήστου Σιοπαχά βραβευμένη στο φεστιβάλ της Μόσχας. Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως “άνθρωποι και ποντίκια” “το τσάι και συμπάθεια”, “Οιδίποδας τύραννος” στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (περιοδεία στη νότιο Αφρική στο ρόλο του μάντη Τειρεσία) και συμμετοχή σε σήριαλ, τηλεοπτικές παραγωγές όπως “η Γειτονιά μας”, ο “Μεθοριακός σταθμός”, “Ανατολικός Άνεμος”, “ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”, με σκηνοθέτη τον Ερρίκο Ανδρέου μια πορεία που είχε συμπληρώσει 40 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο Χρήστος Ζορμπάς επέστρεψε στην γενέτειρα του όπου είπε ότι η καλύτερη παράσταση που είχε παίξει είναι στην μεταπολίτευση σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν ανέβηκε η “Όπερα της πεντάρας” του Μπρεχτ με την Μελίνα Μερκούρη, τον Νίκο Κούρκουλο και άλλα ιερά τέρατα της τέχνης, Η θέληση του ήταν να συμβάλει στην θεατρική και καλλιτεχνική αναβάθμιση της ιδιαίτερης πατρίδας του. Σύζυγος του, ήταν η ηθοποιός Κική Διόγου.

 Πηγή:tlife.gr