Πάτρα: Ξεκίνησαν σήμερα τα «rapid test»
 Σε τρεις πλατείες της Πάτρας (Κύπρου, Αγ. Γεωργίου και Ελευθερίας), διενεργούνται από το πρωί «rapid test» για τον κορονοϊό, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
 
Η δράση πραγματοποιείται από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και τον ΕΟΔΥ. Όπως είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «ο τυχαίος έλεγχος στον πληθυσμό, γίνεται με σκοπό να βρεθούν οι ασυμπτωματικοί.»
Οι Πατρινοί, περίμεναν υπομονετικά στην «ουρά» από τις 10 το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ οι πρώτες πληροφορίες, μιλούν για ένα θετικό στα πρώτα 45 τεστ και όπως επιβάλει η σχετική διαδικασία, η περίπτωση, θα παραπεμφθεί προς τη διενέργεια μοριακού τεστ για επιβεβαίωση.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης , βρέθηκε στις πλατείες της πόλης που διενεργούνται τα τεστ και δήλωσε για το θέμα μεταξύ άλλων: «Σήμερα γίνεται μια ανίχνευση για το τι γίνεται με τον γενικότερο πληθυσμό, είναι μια δειγματοληψία, για να δούμε, πού βρισκόμαστε, δεν λύνει όμως το πρόβλημα.. Στην περιοχή μας, πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας με υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ και μηχανήματα.»
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Αναργύρου
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ert.grΠηγή ert.gr