Με άδειες εκκλησίες και αυστηρούς περιορισμούς, αλλά γεμάτοι κατάνυξη, γιορτάζουν το Πάσχα οι καθολικοί, εξαιτίας της πανδημίας, που έχει στοιχίσει της ζωή σε σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

EPA/Orlando Barria

“Στους μήνες αυτούς της πανδημίας αισθανόμαστε τον αναστάντα Κύριο, ο οποίος μας καλεί να κάνουμε μία νέα αρχή, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα”, διαμήνυσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη λειτουργία στο Βατικανό,

Στη Γερμανία, χαλάρωση των περιορισμών και ανάκτηση πολλών από τις ελευθερίες τους για όσους εμβολιάζονται κατά της Covid-19, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. Ο Γενς Σπαν θα θέσει το ζήτημα στις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων με στόχο οι νέοι κανόνες να τεθούν σε ισχύ τις προσεχείς εβδομάδες.

Κατανοητούς και ρεαλιστικούς κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ζήτησε από την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε ένα πασχαλινό μήνυμα που ερμηνεύθηκε ως – τουλάχιστον έμμεση – κριτική στην διαχείριση της πανδημίας.

Νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με αυτά, η μετάδοση από άτομο που έχει εμβολιαστεί είναι, δεκαπέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, χαμηλότερη από ό,τι η μετάδοση από άτομο ασυμπτωματικό

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση διέκοψε την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca σε εργοστάσιο της Βαλτιμόρης, όπου καταστράφηκαν από λάθος 15 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, και ανέθεσε στην τελευταία τη διεύθυνσή του. Όπως αναφέρουν οι New York Times, η AstraZeneca θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Πάσχα Καθολικών εν μέσω αυστηρού λοκντάουν σε όλον τον κόσμο

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr