Μπορεί το 2009 που ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών να είχε χρεοκοπήσει, ωστόσο σήμερα 11 χρόνια μετά, το brandname του βασιλιά της ποπ έχει καταφέρει να βγάλει κάτι παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Τα κέρδη αυτά προέρχονται από την ταινία «This is it», το «The Immortal world Tour» από το Cirque de Soleil καθώς και από τις πωλήσεις των δίσκων του. Ένα σημαντικό ποσό προέρχεται και από τα δικαιώματα των τραγουδιών του, αλλά και τα δικαιώματα από τα τραγούδια και την εμπορική εκμετάλλευση του συγκροτήτηματος, Beatles, τα οποία είχε αγοράσει όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του.  Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, τα άλμπουμ του «Off The Wall», «Thriller» και «Bad» έγιναν ανάρπαστα.

Έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του, ο Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο υψηλά αμειβόμενους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, είναι στο νούμερο ένα στη λίστα του Forbes ως η πιο υψηλότερα αμειβόμενη προσωπικότητα μετά θάνατον.Πηγή:tlife.gr