Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας στην ΕΡΤ-Η τελική φάση (live)

Το μεγάλο γεγονός, ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας κορυφώνεται. Παρακολουθήστε απευθείας μέσω της ΕΡΤ Sports ένα πρόγραμμα 4,5 ωρών που ξεκίνησε στις 08:00. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκίνησε από τη φυσική του βάση, τον Μαραθώνα, ακριβώς στις 09:00, ενώ νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση για τον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ένα γεγονός που κάθε χρόνο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αλλά και παγκόσμια φήμη και μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το ert.gr. Ο καιρός στην Αττική είναι βροχερός αλλά και με εκτεταμένα ηλιόλουστα ανοίγματα. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν πτοεί τους δρομείς, αφού μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή είναι εκείνη που μετράει.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καταρρίπτει και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Η Δημόσια Τηλεόραση, ταυτισμένη εδώ και χρόνια με τη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, θα μεταδώσει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports, το σύνολο των εκδηλώσεων και αγώνων.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, με το γκαλά βράβευσης των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου. Την εκδήλωση την παρακολουθήσατε σε απευθείας σύνδεση με την EΡT Sports. Το Σάββατο έγινε η Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα και ακολούθησε ο Αγώνας των 10 χιλιομέτρων που επίσης μπορέσατε να παρακολουθήσετε απευθείας.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Συμμετέχουν οι Δήμοι Μαραθώνα/Νέας Μάκρης, Ραφήνας/ Πικερμίου, Σπάτων/ Αρτέμιδας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης/ Ψυχικού. Η διοργάνωση που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στο στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Νίκος Τσώνης και η Αμαλία Κεχαγιόγλου θα είναι στην παρουσίαση από τις 08:00 έως τις 12:30 με καλεσμένους -μεταξύ άλλων- τον κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ Σπύρο Ανδριόπουλο, τη μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περικλή Ιακωβάκη, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μαμουζέλο.

Το τεχνικό και δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ αποτελούμενο από 220 εργαζόμενους, θα βρίσκεται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και θα μεταφέρει όλη τη δράση. Για τις ανάγκες των ρεπορτάζ ο Νίκος Γκομώλης θα βρίσκεται στην εκκίνηση στον Μαραθώνα, ενώ στον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Βίκυ Σπύρου και ο Χρήστος Σαράντος θα φροντίσουν να μεταφέρουν όλες τις προεκτάσεις των αγώνων και τις δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές.

Επιπλέον, η ΕΡΤ τρέχει στους αγώνες! Με σύνθημα «Τρέχουμε μαζί», η ΕΡΤ συμμετέχει, για πρώτη φορά, στον Μαραθώνιο της Αθήνας με 50μελή ομάδα, στους αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. και στον Μαραθώνιο Δρόμο.

Από εφέτος και για τα επόμενα οκτώ χρόνια, θα παραδίδεται σε όλους τους δρομείς το νέο μετάλλιο του αγώνα, στο οποίο θα καταγράφεται και μια διαφορετική κομβική στιγμή από την πλούσια παγκόσμια ιστορία του σπουδαίου Ολυμπιακού αγωνίσματος και βεβαίως τις ελληνικές ρίζες του. Στη μία όψη του μεταλλίου θα απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στην άλλη θα φιλοξενούνται κάθε χρονιά γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου από σπουδαίους διακεκριμένους εικαστικούς, όπως οι Αλέκος Φασιανός, Κώστας Βαρώτσος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Οι πρώτοι δύο καλλιτέχνες, με τους οποίους ξεκινά το συγκεκριμένο εγχείρημα ο ΣΕΓΑΣ, είναι ο Αλέκος Φασιανός για το 2019, ο οποίος και αποτύπωσε τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.). Το 2020 θα ακολουθήσει ο Ημεροδρόμος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της νίκης από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα, με την υπογραφή του Κώστα Βαρώτσου. Στο μετάλλιο του 2021, με θέμα τη γέννηση του αθλήματος του Μαραθωνίου στο πλαίσιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, θα δημιουργήσει τη δική του εικαστική σύνθεση ο Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

www.ert.grΠηγή ert.gr