Ο Τραμπ πίεσε και τον Αυστραλό πρωθυπουργό για να βγει αβάσιμη η έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές (video)

Μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλύπτεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απευθυνθεί και στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και είχε ζητήσει στοιχεία κατά του εισαγγελέα που ερευνούσε τυχόν ρωσική ανάμιξη στις εκλογές.

Το CNN αποκαλύπτει, ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Αυστραλό πρωθυπουργό να διευκολύνει τον Αμερικανό Υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ να βγάλει αβάσιμη την έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Ο Λευκός Οίκος το αρνείται. Ωστόσο, η Washigton Post γράφει, ότι για τον ίδιο λόγο ο Γουίλιαμ Μπαρ συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ιταλία βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που, σύμφωνα με πηγές του CNN, ήταν παρών στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Για την ίδια τηλεφωνική συνομιλία, οι Δημοκρατικοί Βουλευτές έχουν καλέσει το δικηγόρο του Αμερικανού Προέδρου να καταθέσει ό,τι αποδεικτικό στοιχείο διαθέτει.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται τηλεφωνικές κλήσεις και sms, τα οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ εμπλέκουν άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Ο Πομπέο κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι «εκφοβίζουν» τους μάρτυρες διπλωμάτες

www.ert.grΠηγή: ert.gr