Ο πλανήτης υποδέχεται την πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας (video)

Η πρώτη χρονιά της νέας δεκαετίας είναι ήδη εδώ καθώς οι χώρες της Ανατολής έχουν υποδεχθεί το 2020, με φαντασμαγορικές τελετές και ο υπόλοιπος πλανήτης προετοιμάζεται. Τα σκήπτρα κρατά το Σίδνεϊ, παρά τις φονικές πυρκαγιές που δοκιμάζουν την Αυστραλία.

Νέα χρονιά και νέα δεκαετία με ένα υπερθέαμα στην Όπερα του Σίδνει. Ένα εκατομμύριο Αυστραλοί και ξένοι επισκέπτες καλωσόρισαν το 2020.

Το φαντασμαγορικό σόου με τα πυροτεχνήματα ήταν ένα διάλειμμα που χρειάζονταν απεγνωσμένα οι Αυστραλοί εν μέσω των φονικών πυρκαγιών. Σε άλλες πόλεις τα πυροτεχνήματα απαγορεύτηκαν αλλά παρά τις αντιδράσεις το Σίδνει εξαιρέθηκε λόγω της διεθνούς φήμης του και της τόνωσης στην οικονομία που φέρνουν οι εορτασμοί.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Το ίδιο εντυπωσιακή με τα πυροτεχνήματα ήταν η αντίστροφη μέτρηση στη Νέα Ζηλανδία. Μισός τόνος βεγγαλικά εκτοξεύτηκαν από τον ουρανοξύστη Sky Tower, το σήμα κατατεθέν του Όκλαντ, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να απολαμβάνουν το θέαμα.

ΤΟΚΙΟ

Σε κάστρα και ναούς συγκεντρώθηκαν οι Ιάπωνες για να γιορτάσουν την έλευση του 2020 με προσευχές. Η χώρα δηλώνει αισιόδοξη για τη χρονιά του Αρουραίου, έχει νέο αυτοκράτορα και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εκατομμύρια ξένους πολίτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Με μια παρουσίαση με φώτα, λέιζερ και προβολές στους ουρανοξύστες υποδέχθηκε το 2020 το Χονγκ Κονγκ. Τα πυροτεχνήματα ήταν ελάχιστα στο λιμάνι Βικτόρια για λόγους ασφαλείας και οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μάσκες δήλωναν προετοιμασμένοι για κινητοποιήσεις από τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Με τον γνωστό εμφατικό τρόπο μετέδωσε η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας την άφιξη της νέας χρονιάς. Το πλήθος στην Πιονγκγιανγκ παρακολούθησε με ενθουσιασμό την εκδήλωση που περιελάμβανε χορό και τραγούδι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Π. Γκόνος, Γ. Συριόπουλος, Δ. Μακρή, Γ. Παππάς, Κ. Δαβάνης, Λ. Αργύρη

www.ert.grΠηγή: ert.gr