Η πιο ανατρεπτική μαύρη κωμωδία 22 Ιουλίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με τον Μάριο Ιορδάνου

Η πιο τρελή μαύρη κωμωδία της χρονιάς έρχεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου για μία μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας σε διοργάνωση του Δήμου Πεντέλης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η βραβευμένη από την Unesco Σοφία Καζαντζιάν, η οποία έχοντας παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία δουλειά της για τον Τσέχο συγγραφέα στη γενέτειρά του, την Πράγα, δημιουργεί την πιο καφκική κωμωδία που έγινε ποτέ!

Γέλιο και συγκίνηση μαζί και ερμηνείες που ακροβατούν μεταξύ λογικού και παράλογου ταξιδεύοντας το θεατή στον ατμοσφαιρικό κόσμο του ιδιοφυούς συγγραφέα, Φραντς Κάφκα.

Η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μάριο Ιορδάνου τελεί υπό την αιγίδα του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού “Αθήνα”.

Ο Κάφκα διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ; Για πρώτη φορά, ζωντανεύουν επί σκηνής 16 πρόσωπα από το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα κ.α.) αλλά και στιγμές από τη ζωή του, οι οποίες δεν έχουν έρθει ποτέ στο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Ακριβή Μαλισσόβα, Μελπομένη Φιλίππου

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελπομένη Φιλίππου
Τεχνική επεξεργασία: Γιώργος Βούλγαρης

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Πηγή:gossip-tv.gr