Οι έντονοι άνεμοι της Τρίτης θα αρχίσουν το επόμενο 24ωρο σιγά σιγά να εξασθενούν στις περισσότερες περιοχές.
Στα νότια ανατολικά όμως και κυρίως προς το Καρπάθιο και στην Κρήτη, οι βοριάδες θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι ενώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στον Θερμαϊκό ο βαρδάρης θα διατηρηθεί, λιγότερο όμως ενισχυμένος.

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές η μέρα θα ξεκινήσει με τσουχτερό κρύο αλλά και αρκετή λιακάδα. Στις Κυκλάδες ωστόσο όπως και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος και οι συννεφιές θα φέρουν μαζί τους τοπικές βροχές.

Μετά το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σχεδόν παντού στη χώρα και μόνο κάποιες τοπικές συννεφιές θα επιμένουν στην Εύβοια, στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η Αττική θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια από το πρωί με κάποιες τοπικές συννεφιές στο ανατολικό κομμάτι που θα διαλυθούν όμως και αυτές μετά το μεσημέρι. Από το βράδυ δεν αποκλείεται να συννεφιάσει ξανά κατά τόπους και κατά περιόδους.
Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι δεν αποκλείεται το πρωί στα ανατολικά τμήματα του νομού να αγγίξουν και τα 6 με 7 μποφόρ αλλά προς το μεσημέρι και αργότερα θα παρουσιάζουν αισθητή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πριν το μεσημέρι θα έχουν εναλλαγές ανάμεσα σε διαστήματα ηλιοφάνειας και πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά. Προς το μεσημέρι και αργότερα ο καιρός θα ανοίξει παντού και θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με καλή ορατότητα.
Ο βαρδάρης θα πνέει στα 5 με 6 και κατά διαστήματα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr