Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το επόμενο 24ωρο, δεν αποκλείεται όμως να σημειωθούν πάλι τοπικές μπόρες.

Με συννεφιές κατά τόπους αυξημένες θα ξεκινήσει η Τρίτη ενώ όσο πιο δυτικά τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα τόσο μεγαλύτερα θα γίνονται τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές μπόρες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν κάποια σύννεφα τοπικά αυξημένα στις ορεινές περιοχές στις οποίες υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες σύντομης όμως διάρκειας.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή συννεφιά κατά διαστήματα, η οποία μετά το μεσημέρι θα δώσει τη θέση της σε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Σύννεφα αστάθειας θα υπάρξουν στους ορεινούς όγκους κυρίως στα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες σύντομης όμως διάρκειας. Οι βραδινές ώρες θα κυλήσουν με ξαστεριά.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι κατά τόπους νότιοι στον Σαρωνικό στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν το πρωί αρκετή συννεφιά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια της περιφέρειας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα προσπαθήσει να ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας στις πεδινές και παράκτιες περιοχές, στα ορεινά όμως θα ξαναβγάλει κάποιες μπόρες μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr