Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες 24 με 48 ώρες, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Θα έχουμε επίσης δυνατούς -κατά τόπους πολύ δυνατούς- ανέμους, ενώ σε ορισμένες περιοχές τα ύψη βροχόπτωσης θα είναι δυνητικά επικίνδυνα, καθώς αναμένεται να βρέχει για αρκετές ώρες και με μεγάλη ένταση.

Στην Αττική τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, με μπόρες και καταιγίδες. Όσο θα βαδίζουμε όμως προς το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί κι άλλο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα σημειώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές του νομού και θα ενταθούν. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Ο νοτιοανατολικός άνεμος δεν αποκλείεται να φτάσει πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία τις προμεσημβρινές ώρες θα ψιχαλίζει και θα βρέχει κατά τόπους σε αρκετές περιοχές – περισσότερο σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία όπου θα έχουμε και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1400 μέτρα. Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα και το βράδυ τόσο περισσότερα και πιο έντονα θα γίνονται τα φαινόμενα και μέχρι αργά τη νύχτα θα βρέχει σχεδόν παντού στην Κεντρική Μακεδονία. Την περισσότερη βροχή θα έχουν οι νομοί Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας καθώς επίσης και το πιο ανατολικό κομμάτι της Χαλκιδικής. Οι έντονες βροχοπτώσεις δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να διαρκέσουν μέχρι και 48 ώρες καθώς θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.
Οι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν πολύ, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της περιφέρειας όπου δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5e2smOVBx4c?feature=oembed&w=696&h=392]

www.ertnews.grΠηγή ert.gr