Δυνατό βοριά στο Αιγαίο και ζέστη στα ηπειρωτικά περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Την Πέμπτη η μέρα θα κυλήσει γενικά με ηλιοφάνεια αλλά και κάποια σύννεφα αστάθειας μετά το μεσημέρι κυρίως στα κεντρο-βορειοδυτικά τμήματα. Πυκνά σύννεφα θα έχουμε και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ήπειρο και στην Δυτική-Βορειοδυτική ορεινή Θεσσαλία, όπου υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες με τη μορφή μπουρινιού, συνοδεία δυνατού ανέμου ή και χαλαζιού.
Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά και η αστάθεια στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσει.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ενώ κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές δεν αποκλείονται τις μερημεριανές και απογευματινές ώρες στους ορεινούς όγκους. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι θα αρχίσει να βγάζει κάποιες συννεφιές κατά τόπους αυξημένες, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα δυτικά. Στα Πιέρια δεν αποκλείεται στους ορεινούς όγκους να βγάλει κάποια βροχή με τη μορφή μπόρας ή και πρόσκαιρης καταιγίδας.
Τις νυχτερινές ώρες τα σύννεφα θα γίνουν πολύ λιγότερα.
Μια δυνατή θαλάσσια αύρα -κυρίως στον Θερμαϊκό- θα πνέει στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 21 έως τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.grΠηγή ert.gr