Η Πέμπτη σε γενικές γραμμές θα κυλήσει ομαλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας, με σύννεφα τα οποία θα γίνονται λιγότερα προς το μεσημέρι και αργότερα.
Οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται σήμερα Τετάρτη στα δυτικά αναμένεται να κινηθούν νοτιοανατολικά. Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών προς το ξημέρωμα θα περάσουν από την Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ στην Αττική αναμένονται και κάποιες μπόρες και καταιγίδες.
Ενώ θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και αργότερα θα ανοίγει ο καιρός στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ θα παραμείνει μια βροχοσυννεφιά στις νοτιότερες νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική θα έχουμε επιδείνωση κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών προς το ξημέρωμα της Πέμπτης με μπόρες, βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, τα όποια φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει και το βράδυ θα έχουμε μόνο λίγα τοπικά σύννεφα. Οι άνεμοι νότιοι στην αρχή της ημέρας στα 5 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν στη συνέχεια και η θερμοκρασία στους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσουν με αρκετή συννεφιά με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στο εσωτερικό και στα νότια τμήματα της περιφέρειας. Όσο βαδίζουμε στις μεσημβρινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει, ο καιρός θα ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας για να ξανασυννεφιάσει λίγο περισσότερο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στον Θερμαϊκό στα 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr