Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες που θα συνεχίσουν όμως να πνέουν με ένταση, κυρίως στη νότια νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και το επόμενο 24ωρο.

Σύννεφα θα υπάρχουν στην περιοχή των Σποράδων, στην Εύβοια, στην Αττική και στη Βοιωτία νωρίς το πρωί της Πέμπτης που ίσως καταφέρουν να δώσουν τοπικές βροχές χωρίς μεγάλη διάρκεια. Πυκνές συννεφιές και στις Κυκλάδες και στο κεντροβορειοδυτικό κομμάτι της Κρήτης, επίσης με πιθανότητα τοπικών βροχών ήπιας όμως έντασης και διάρκειας.
Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει σχεδόν παντού και τα λίγα και ασθενή φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Στην Αττική ο βοριάς θα παραμείνει αλλά θα είναι ολοένα και ασθενέστερος όσο προχωρά η μέρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνή, όσο πιο βόρεια και ορεινά τόσο περισσότερο.
Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει.
Ο άνεμος μόνο το πρωί θα πνέει στα 5 με 6 μποφόρ γιατί μετά θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η λιακάδα θα διατηρηθεί από το πρωί με κάποια τοπικά σύννεφα στα πόδια της Χαλκιδικής τα οποία όμως θα διαλυθούν μέσα στην ημέρα.
Οι άνεμοι θα πέσουν σημαντικά και θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι στους 3 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.grΠηγή ert.gr