Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε Α. Μακεδονία, Θράκη, Β/Α. Αιγαίο. Τα πυκνά χιόνια θα συνεχιστούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, Κ. Στερεάς και νωρίς το πρωί της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν ελαφρώς εξασθενημένοι έως 4-6 μποφόρ από βόρειες και δυτικές διευθύνσεις και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και η κακοκαιρία θα απασχολήσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας, της Κ/Α. Στερεάς, και της Εύβοιας. Οι άνεμοι δε θα αλλάξουν σημαντικά ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό, τοπικά ισχυρό στα βόρεια τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Την Τετάρτη θα έχουμε σταδιακή βελτίωση, ενώ χιόνια στην Αττική δε φαίνεται να βλέπουμε παρά μόνο στα γύρω ορεινά την Τρίτη και την Τετάρτη. Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός και το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία, αναμένουμε μόνο τοπικές βροχές…

 

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr