Παραμένουν οι σχετικά υψηλές οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας, μιας και οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Ν. Ευρώπης έχουν εγκαινιάσει μια μακρά περίοδο ζέστης, που δε θα μας εγκαταλείψει εύκολα, πράγμα διόλου ασυνήθιστο αφού πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού.

Έτσι λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κατά τόπους στα ηπειρωτικά και 37-39άρια, μέχρι την Παρασκευή οπότε και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και πάλι μικρή πτώση.

Δε θα λείψει φυσικά και η συνήθης καλοκαιρινή αστάθεια με τις τοπικές μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες, κυρίως το 2ήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, με λίγα όμως και πολύ τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει κατά κύριο λόγο η λιακάδα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το μελτέμι, το οποίο θα ενισχυθεί στα 7-8 μποφόρ από αύριο, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο πυρκαγιάς…!

ΣΗΜΕΡΑ
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες μόνο συννεφιές τοπικά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βορειοανατολικά και την Πελοπόννησο. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Β. Ιόνιο και το Α. Αιγαίο και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, όπου θα αγγίξει κατά τόπους τους 36-38 βαθμούς, ενώ στο Ιόνιο και στα νησιά του Αιγαίου δε θα ξεπεράσει τους 34 και τους 30-33 βαθμούς, αντίστοιχα.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα και μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές και σύντομες μπόρες, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λιακάδα με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Καλός καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας και λίγες μπόρες ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά, βοριάδες στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και μικρή περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38-39 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.grΠηγή ert.gr