ΣΗΜΕΡΑ
Αραιή συννεφιά, πυκνότερη με λίγες σύντομες βροχές στα βόρεια-βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι και αφρικανική σκόνη στα κεντρικά και νότια. Μεταβλητοί και σταδιακά ανατολικοί άνεμοι έως 4-5 μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές, νοτιάδες το μεσημέρι – απόγευμα έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιά κατά διαστήματα με πιθανές μπόρες το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, οπότε και θα επικρατήσει νοτιάς έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά ηλιοφάνεια, στα ανατολικά λίγες συννεφιές κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Κεντρική και Α. Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι τη νύχτα. Η σκόνη, αν και αυξημένη υποχωρήσει σταδιακά και οι άνεμοι, βαθμιαία βοριάδες, θα φτάνουν από το απόγευμα τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στο Β. Αιγαίο τα 7 από το βράδυ, ενώ θα ανέβει άλλο λίγο η θερμοκρασία.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Καλός καιρός γενικά και μόνο το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές σε Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες και Α. Στερεά. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και θα πέσει ξανά, αισθητά, η θερμοκρασία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη καλός θα είναι ο καιρός, θα συνεχίσει να φυσάει όμως αρκετά, με τους βοριάδες να φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7-8 μποφόρ και θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι λίγο η θερμοκρασία, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης εξασθενούν οι άνεμοι, φαίνεται όμως σταδιακά να χαλάει λίγο ο καιρός για 2-3 ημέρες…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr