Μια ακόμη ψυχρή εισβολή ξεκινά στη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, θα κρατήσει όμως πολύ λίγο.

Την Τρίτη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες ισχυρές κυρίως σε Αιγαίο και Κρήτη και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Πάντως πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ με ριπές ακόμα και 10.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 9 βαθμούς, έως 14  στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά βοριάδες έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 9  βαθμούς.

Την Τετάρτη λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά θα επιμείνουν σε Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη, μες την ημέρα θα σταματήσουν και εκεί. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι βοριάδες μόνο στο νοτιοανατολικό αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα, με παγετό όμως τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr