Πολύ καλύτερη θα είναι η ποιότητα του αέρα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, καθώς η σκόνη θα απομακρυνθεί από την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Κατά τα άλλα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει παντού και οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή.

Την Παρασκευή περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με πιθανές ασθενείς βροχές μόνο το πρωί σε Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ, θα απομακρύνουν τη σκόνη από την ατμόσφαιρα.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο τους 20 με 21 βαθμούς, έως 24 με 25 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα, χωρίς βροχές, με ηλιοφάνεια παντού. Οι άνεμοι νότιοι μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο τους 22 με 23 βαθμούς, έως 25 με 26 στις υπόλοιπες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.grΠηγή ert.gr