Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο αυριανός καιρός, επιμένουν τα στοιχεία για πολλές βροχές και χιονοπτώσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη και χιονοπτώσεις βασικά σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6  μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα με σημαντική υποχώρηση του πρωινού παγετού.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές βροχές ή χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως από το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 4 έως 11  βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε βροχερό καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσει βορειοανατολικός άνεμος έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 9 βαθμούς στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, έως 15 με 16 στις υπόλοιπες περιοχές.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr