Διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Martin Czurda, ορίζεται ο σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης, με τη σχετική απόφαση να δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

Ο κ. Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού́ Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από́ το οποίο διαθέτει πτυχίο Bachelor (Bachelor of Arts – Honours). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού́ τίτλου Master στα Μακροοικονομικά́ και τη νομισματική πολιτική της ΕΕ (Μaster of Arts in Economics) από́ το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασίλειου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού́ τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική́ Διοίκηση με εξειδίκευση στη Διαχείριση Κινδύνων και τα ηλεκτρονικά́ συστήματα πληρωμών από́ το ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά και επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced Certificate) στην εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο INSEAD.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr