“Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 10.30 έπειτα από εμπρηστική επίθεση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο της παλιάς Σκοπευτικής Εταιρείας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής”, αναφέρει ο Δήμος Καισαριανής.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως: “Η πυρκαγιά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ομάδων Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και Βύρωνα, τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα μετά. Παρόλα αυτά όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν άμεσα να προσεγγίσουν τον χώρο καθώς ήταν μπλοκαρισμένες, με καλώδια και άλλα υλικά, όλες οι πόρτες που επέτρεπαν την είσοδο σε αυτόν.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως σκοπός της εμπρηστικής επίθεσης ήταν η ολική καταστροφή του χώρου του Σκοπευτηρίου.
Είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που στον συγκεκριμένο χώρο γίνεται αντίστοιχη απόπειρα. Παρά τις συστηματικές εκκλήσεις του Δημάρχου προς τις αρμόδιες αρχές το Σκοπευτήριο παραμένει ένας χώρος ασυδοσίας και το σημερινό περιστατικό μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: “Σημειωτέον ότι ο Δήμος Καισαριανής, ένας Δήμος που υποχρηματοδοτείται χρόνια, χωρίς υποδομές και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, και με ακόμα λιγότερο προσωπικό αυτή την στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, είναι αδύνατον να αναλάβει την φύλαξη 465 στρεμμάτων.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας, ζωντανός θύλακας ιστορικής μνήμης αξίζει την μέριμνα και το σεβασμό του κράτους. Φτάνει πια με την εγκατάλειψη. Απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας”.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr