Ο άδικος χαμός του 19χρονου Νικόλα ανέδειξε την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

Ο άδικος χαμός του 19χρονου Νικόλα στο Καρλόβασι της Σάμου ήρθε για να αναδείξει  για πολλοστή φορά την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ. 

Ο  διοικητής του νοσοκομείου του νησιού ,Λάζαρος Θεόφιλος,  από την πρώτη κιόλας στιγμή ανέδειξε το θέμα της υποστελέχωσης  του ΕΚΑΒ ζητώντας το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία καθώς πρόκειται για ανεξάρτητο οργανισμό που υπάγεται απευθείας στην κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Όσον  αφορά στο περιστατικό με τον 19χρονο   η καθυστέρηση στην έλευση του ΕΚΑΒ στο σημείο έχει να κάνει κυρίως με την απόσταση από την έδρα του που είναι  το νοσοκομείο της Σάμου. Ωστόσο το καθαριστικό  από το γιατρό καρδιολόγο που βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο άμεσα, ήταν οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν στον 19χρονο Νικόλα. Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΚΑΒ υποστήριξε ότι  το ασθενοφόρο έφτασε εντός του χρονικού ορίου που του επιτρέπει η απόσταση.  Ο οδηγός του ασθενοφόρο  του κέντρου υγείας που μόλις ειδοποιήθηκε παρόλο που ήταν εκτός βάρδιας ανέφερε ότι χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να φτάσει στο γήπεδο μπάσκετ. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κοντεϊκων αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής της δυτικής Σάμου θεωρούν ότι το κυριότερο πρόβλημα που ζητάει άμεσα  λύση για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα είναι η πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και η εγκατάσταση μιας βάρδια στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου .Να σημειώσουμε ότι συνολικά στο νησί υπάρχουν επτά ασθενοφόρα και 9 άτομα προσωπικό στο Βαθύ που μπορούν να στελεχώσουν μια βάρδια ενώ στο Καρλόβασι δύο ασθενοφόρα και μόλις πέντε οδηγοί με την μια γυναίκα να βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης άρα μόνο τέσσερεις που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της Δυτικής Σάμου. Τέλος να αναφέρουμε ότι για να λειτουργήσουν οι δύο βάρδιες του ΕΚΑΒ χρειάζονται άλλοι 12 διασώστες πληρώματα, 7 στο Βαθύ και πέντε στο Καρλόβασι

 

The post Ο άδικος χαμός του 19χρονου Νικόλα ανέδειξε την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grΠηγή ert.gr