Την κατάληψη μιας μικρής ουκρανικής πόλης με ναυτική βάση και πληθυσμό 100.000 ατόμων κατήγγειλε τοπικός αξιωματούχος της περιοχής.

Όπως ανήρτησε στο Facebook ο αναπληρωτής δήμαρχος του Μπερντιάνσκ, Oleksandr Svidlo, «τανκς εισήλθαν και ένοπλοι άνδρες ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης και κατέλαβαν δημοτικά κτίρια».

Το Μπερντιάνσκ, είναι μια πόλη – λιμάνι στη βόρεια ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ενώ βρίσκεται κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα, ο Svidlo καταγγέλει:

«Πριν από λίγες ώρες, είδαμε πώς βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός και ένοπλοι στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη και άρχισαν να προελαύνουν. Μόλις το έμαθα, προσπάθησα να ενημερώσω όλους τους κατοίκους της πόλης ώστε να μπορέσουν να κρυφτούν σε καταφύγια. Ένοπλοι στρατιώτες μπήκαν στο κτίριο της εκτελεστικής επιτροπής και παρουσιάστηκαν ως στρατιώτες του ρωσικού στρατού, ενώ μας ενημέρωσαν ότι όλα τα διοικητικά κτίρια ήταν υπό τον έλεγχό τους».

Ο ίδιος εξήγησε πώς ζητήθηκε από τους αξιωματούχους να συνεχίσουν να εργάζονται, ωστόσο οι ίδιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία του δημαρχείου.

«Υπό τον έλεγχο των ενόπλων ανδρών, θεωρώ αυτή την προτροπή απαράδεκτη, επομένως, όλα τα μέλη του επιχειρησιακού αρχηγείου, φύγαμε από το κτίριο της εκτελεστικής επιτροπής», είπε ο Svidlo.

«Σήμερα το Μπερντιάνσκ ήταν στη γραμμή του πυρός. Δεν ξέρω πώς θα είναι αύριο, αλλά νομίζω ότι απόψε θα είναι πολύ, πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

Πηγή: dailymail.co.uk

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr