Η σημαντικότερη, όμως, αλλαγή ήταν η βράβευση του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, μιας απόλυτης κινηματογραφικής ταινίας που φτιάχτηκε για τη μικρή οθόνη -αφού η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο Netflix,- πράγμα που προμηνύει ότι μια νέα εποχή ξεκινά για τον κινηματογράφο.

Ο λόγος είναι ότι οι πλατφόρμες, όπως το Netflix, στοχεύουν στην κατ΄ οίκον ψυχαγωγία, γεγονός που έχει εγείρει ερωτηματικά κι έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της έβδομης τέχνης.

Η μεγάλη οθόνη και η σκοτεινή αίθουσα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής μαγείας, όμως, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν.

Η επιτυχία του «Roma» στα μεγάλα βραβεία αλλά και η βράβευση του Ντοκιμαντέρ (Μικρού Μήκους): «Period. End of Sentence», που, επίσης, ανήκει στο Netflix, προοιωνίζει για πολλούς -κι όχι άδικα- μια μεγάλη ανατροπή των δεδομένων που ισχύουν μέχρι σήμερα στην κινηματογραφική βιομηχανία, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Κουαρόν, λοιπόν, έγινε ο πρώτος δημιουργός που βραβεύτηκε ταυτόχρονα ως σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας-, αφού το ασπρόμαυρο «Roma» του θριάμβευσε στις αντίστοιχες κατηγορίες, αλλά κι ο μοναδικός Μεξικανός που καταφέρνει να πάρει το αγαλματίδιο στην κατηγορία Ξενόγλωσσης ταινίας. Πηγή:bovary.gr