Ένα κακό debate, από δυο υποψήφιους που είχαν σε πρώτη… ζήτηση τις προσβολές. Αυτό που φάνηκε από τα σχόλια στο twitter αποτυπώνεται και στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν.

Η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από το CBS έδειξε ότι οι περισσότεροι απ’ όσους κατάφεραν να παρακολουθήσουν το debate ενοχλήθηκαν από το εξαιρετικά τεταμένο κλίμα και τον αρνητικό τόνο που έδωσαν σε αυτό Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Click4more Debate χάους και προσβολών! Τραμπ: Είσαι χαζός – Μπάιντεν: Είσαι καραγκιόζης!

Μόνο το 17% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Το 48% των τηλεθεατών έκρινε ότι νικητής του πρώτου debate ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν λίγη ώρα νωρίτερα πως θεωρούν πως η έκβαση της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένη και ότι υπάρχει πολλή «αβεβαιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή:newsit.gr