Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες

5 πιπεριές κέρατο σε χοντρές λωρίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη σος

1 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα, χωρίς συντηρητικά

100 γρ. φέτα σπασμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Στο σχαροτήγανο ή σε ταψάκι για το φούρνο, ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αφού τις αλατίσουμε και τις αλείψουμε με το ελαιόλαδο. Αν το προτιμάμε, τις τηγανίζουμε.

Τις στρώνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε για 20 λεπτά τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να απορροφήσει η ντομάτα τα υγρά της.

Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτα πάνω στις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί κρέμα, το σκόρδο, τη φέτα, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Πάνω στη σάλτσα ντομάτα σερβίρουμε τη σος τυριού και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Τη συνταγή πήραμε από το pirouni.gr





Πηγή:bovary.gr