Ομόφωνα προφυλακιστέος  ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για το βιασμό της 11χρονης

Στη φυλακή οδηγείται ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας , ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό – πριν από 10 χρόνια – της ανήλικης τότε αθλήτριας, μετά τις καταγγελίες της ίδιας και της οικογένειάς της.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, με ομόφωνη γνώμη, έκριναν προφυλακιστέο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε στην τετράωρη απολογία του ότι είχε σχέση με την αθλήτρια, ενώ τοποθετεί χρονικά τα περιστατικά ένα χρόνο αργότερα, υποστηρίζοντας δε, ότι υπήρχε συναίνεση.

»Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας ότι η σχέση τους ξεκίνησε ενώ εκείνη είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια.»

Εξελίξεις και στην κωπηλασία. Δύο προπονητές τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά τις καταγγελίες εναντίον της Ομοσπονδίας που προκάλεσαν την παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για διερεύνηση των υποθέσεων από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr