Ολλανδία

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου υπήρξαν 2.000 θάνατοι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται συνήθως αυτήν τη χρονική περίοδο στην Ολλανδία, κάτι που αποδίδεται στον κορονοϊό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την COVID-19 στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά 1.316, στα 24.413, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 132, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στην Ολλανδία, μόνο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου υπήρξαν 2.000 θάνατοι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται συνήθως αυτήν τη χρονική περίοδο στη χώρα, κάτι που αποδίδεται στον κορονοϊό.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS) δείχνουν ότι περίπου 5.100 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Απριλίου σε σύγκριση με τους περίπου 3.200 θανάτους την εβδομάδα κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα έτος και τους περίπου 3.100 την εβδομάδα στις αρχές του 2020 προτού η χώρα καταγράψει το πρώτο της κρούσμα Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι αριθμοί αυτοί της CBS είναι συμπληρωματικοί στα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM), το οποίο καταχωρεί μόνον τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχουν διαγνωσθεί επισήμως. Το RIVM ανακοίνωσε 881 θανάτους από την Covid-19 την ίδια περίοδο.

To άρθρο Ολλανδία: 1316 νέα κρούσματα και 132 θάνατοι από κορονοϊό σε μία ημέρα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr