2. Μια υγιής σεξουαλική ζωή εξαρτάται από την καλή διατροφή

Η σωστή διατροφή συμβάλλει στην προστασία και την ενίσχυση της σωματικής υγείας, κομμάτι της οποίας είναι και η σεξουαλική υγεία. Η διατροφή και ο τρόπος ζωής βελτιώνουν την σεξουαλική διάθεση. Να τρώτε καλά και να έχετε την απαραίτητη ξεκούραση.

3. Βιταμίνη Ε, ή αλλιώς η «βιταμίνη του σεξ» που απογειώνει τη λίμπιντό σας

Μπορεί τα θαλασσινά και τα καρύδια με μέλι να είναι οι αφροδισιακές τροφές που γνωρίζετε, όμως υπάρχουν και άλλα διατροφικά μυστικά για να απογειώσετε τη λίμπιντό σας. Ένα από αυτά κρύβεται στη βιταμίνη Ε, γνωστή και ως «βιταμίνη του σεξ». Την βιταμίνη Ε θα την βρείτε στα αμύγδαλα, στο αβοκάντο, στο μπρόκολο, στις ελιές και τα σέσκουλα. Οι διαιτολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε 15 mg βιταμίνης E καθημερινά. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1½ αβοκάντο.

4. Μείωση του αλκοόλ και διακοπή του καπνίσματος

Για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή πρέπει να ελαττώσετε στο ελάχιστο τη χρήση του οινοπνεύματος, του καπνού και άλλων ουσιών.

5. Νιώθετε καλά με το σώμα σας

Yπάρχει άμεση σχέση της εικόνας του σώματος με την σεξουαλική ικανοποίηση. Για να απολαύσει μια γυναίκα το σεξ πρέπει να αισθάνεται ποθητή και αρεστή και να νιώθει καλά με το σώμα της. Οπως τονίζουν οι σεξολόγοι, πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους και ντρέπονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Οι γυναίκες που αισθάνονται όμορφα για το σώμα τους έχουν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα, είναι πιθανότερο να δοκιμάσουν νέες σεξουαλικές εμπειρίες και βιώνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

6. Αποφύγετε τα κακά λιπαρά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και «κακά» λιπαρά (τα κορεσμένα λίπη) είναι ωφέλιμο να περιορίζονται για μια υγιή σεξουαλική ζωή. 

7. Να κάνετε συχνά σεξ

Μην αφήνετε μεγάλα διαστήματα αποχής από το σεξ. Οι σεξολόγοι τονίζουν ότι η συχνή σεξουαλική ζωή, φέρνει περισσότερη όρεξη για σεξ. Επίσης οι τακτικές σεξουαλικές συνευρέσεις ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μειώνουν τον πόνο και έχουν αντιγηραντική δράση.

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να απογειώσει το σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Το είδος του σεξ που βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των ζευγαριών -Θέλουν κάθε φορά και περισσότεροΠηγή:bovary.gr