κορονοϊός εμβόλιο Pfizer

«Σεισμός» γύρω από το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος της κυβερνοεπίθεσης από χάκερς, που δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ήταν τα έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19.

Και μάλιστα ο στόχος επετεύχθη, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Σε κοινή δήλωση η Pfizer και η BioNTech επιβεβαιώνουν την επίθεση αλλά και το ότι οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν κάποια έγγραφα. Επίσης δηλώνουν πως αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες από τον EMA, αλλά -όπως είπαν- ο Οργανισμός τις διαβεβαίωσε «ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου».

Click4more: Δείκτης θετικότητας: Ο συνδυασμός που θα δείξει ότι πιάνει τόπο το lockdown

«Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19. Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε αν προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες.

Όσο για το αν έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο της Moderna έχουν παραβιαστεί, πληροφορίες δεν υπάρχουν. Επιπρόσθετα, δεν έχει ξεκαθαρίσει -τουλάχιστον προς το παρόν- το πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν υπεύθυνος ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Η επίθεση των χάκερς

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων! Η Υπηρεσία που σηκώνει το βάρος της έγκρισης των εμβολίων για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε από χάκερς.

«Η Υπηρεσία μας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και γίνεται αυτή την στιγμή έρευνα σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες», τονίστηκε σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας που έχει βάση το Άμστερνταμ.

Click4More «Kimsuky»: Οι βορειοκορεάτες χάκερς του Κιμ Γιονγκ Ουν που χτυπούν ανελέητα τις φαρμακευτικές

Στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες αφού η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Οι επιθέσεις από χάκερς δεν είναι κάτι καινούριο ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας. Οι χάκερς προσπαθούν να διεισδύσουν τόσο στις υπηρεσίες όσο και στις φαρμακευτικές προκειμένου να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες όσον αφορά στα εμβόλια.

Click4More Εμβόλιο… hi tech από τη Pfizer με GPS και απίστευτες δικλείδες ασφαλείας – Γιατί έγινε στόχος χάκερς

Ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις χάκερς από την Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Βιετνάμ, την Κίνα και την Ρωσία τόσο στα άδυτα των φαρμακευτικών, όσο και στις εταιρείες και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διανομή των εμβολίων.

To άρθρο Οι χάκερς υπέκλεψαν έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr