«Θα σου πω κάτι… Αλλά είναι μυστικό»: Αν κάποιος σας εξομολογείται «μυστικό» που κάποιος άλλος του έχει εμπιστευτεί, τότε να ξέρετε ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει μεταξύ σας κάτι που θα του εκμυστηρευτείτε.

«Για να είμαι ειλικρινής» -«Για να πω την αλήθεια» -«Πίστεψέ με…»: Φράσεις που διακαώς προσπαθούν να μας πείσουν για την αλήθεια, συνήθως ακούγονται από άτομα που δεν εννοούν τόσο αυτά που λένε.

«Λένε για σένα ότι…» -«Εχω ακούσει να λένε…»: Αυτή η φράση, τις περισσότερες φορές, εκφράζει ξεκάθαρα την προσωπική θέση του άλλου -και όχι την γνώμη τρίτων- για εσάς. Ο άνθρωπος που δεν σας εκφράζει ευθέως αυτό που πιστεύει για εσάς και επιστρατεύει τρίτο πρόσωπο, δείχνει ότι δεν έχει το θάρρος της γνώμης του. 

«Εγώ δεν είμαι κακεντρεχής/ ρατσιστής/ καχύποπτος/ αλλά…»: Ο,τι θα ακούσετε μετά το «Αλλά…» είναι η πραγματική θέση του άλλου. 

«Ορκίζομαι…»: Αλλη μια φράση που διακαώς προσπαθεί να σας πείσει για την αλήθεια. 

«Θες την αλήθεια;»: Η εύλογη απάντηση σε μια τέτοια φράση είναι «Δηλαδή ό,τι έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ψέμα;».

Το «Καλή τύχη» -«Εσύ ξέρεις καλύτερα» με ειρωνικό-επιθετικό τόνο: Συνήθως ακούγεται από άτομα που μπορεί να αντλήσουν ευχαρίστηση από την αποτυχία του άλλου.

«Εγώ ποτέ…»- «Εγώ πάντα»: Τέτοιες μεγάλες κουβέντες συνήθως ακούγονται από άτομα που στην πραγματικότητα έχουν αστάθεια στις επιλογές τους.

 Πηγή:bovary.gr