Το βράδυ της Πέμπτης, η Ελένη Μενεγάκη έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ημέρα που αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές της, μέσα από τη τηλεοπτική συχνότητα του Alpha. Η αγαπημένη παρουσιάστρια πήρε την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την τηλεόραση μετά από σχεδόν 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά της που δεν βρίσκεται στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Σήμερα, η Ελένη έδωσε το παρών στην φωταγώγηση του Μεγάρου Μουσικής, που διοργανώνει γνωστή εταιρεία καλλυντικών, με αφορμή την παγκόσμια εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού. Στη συνέχεια, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, που ήρθαν να καλύψουν την εκδήλωση τόσο για τα νέα τηλεοπτικά προγράμματα, τις Άγριες Μέλισσες που παρακολουθεί μανιωδώς, ενώ δεν έλειψε να πετάξει και τα καρφιά της, όταν της μετέφεραν ότι ο Alpha δεν ήταν εκεί!

“Απουσιάζει ο Alpha; Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που βλέπουν τον Alpha, γιατί να προβληματίζει εμένα; Ούτε με προβληματίζει, ούτε με στεναχωρεί. Σε ό,τι αφορά τη δουλειά δεν έχω σκεφτεί τίποτα παραπάνω, από ό,τι σας είπα στην τελευταία εκπομπή. Ήξερα ότι αυτή τη χρονιά δεν πρόκειται να δουλέψω” δήλωσε η Ελένη Μενεγάκη.

“Νιώθω λίγο… μουδιασμένη μπροστά στις κάμερες. Μ’ αρέσει όταν ακούω ότι σας λείπω! Δεν ένιωσα ότι τώρα πρέπει να κάνω κάτι που δεν το κάνω… Ή πρέπει να είμαι στην τηλεόραση… Αυτή την περίοδο κάνω τα ξεσκαρταρίσματά μου σε ρούχα, παπούτσια, να δω τι θέλω να δώσω, τι να πετάξω. Δεν θέλω, όμως, να νομίζετε ότι δεν βλέπω τηλεόραση. Φυσικά και κάνω ζάπινγκ να δω τις καινούργιες εκπομπές. Αλλά μέσα στη βδομάδα θέλω να δω τι κάνει ο ένας τι κάνει ο άλλος. Το βράδυ, τα προγράμματα. Τώρα καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να δει τηλεόραση μέσα στην ημέρα. Όταν είσαι μέσα σε αυτό τόσα χρόνια, νομίζεις ότι τα πάντα είναι γύρω απ’ αυτό. Δεν είναι.

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνεις, είναι πραγματικά πολύ νωρίς. Πάντα σας έλεγα ότι αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας μήνας που να παίζει ένα πρόγραμμα, δεν είναι σωστό να λέμε αυτό, εκείνο… Ας πάρουν όλα τον χρόνο τους και τον δρόμο τους. Ας μην είμαστε αυστηροί δεν είναι σωστό. Όλους τους είδα! Είδα και τα προγράμματα που υπήρχαν και τα προγράμματα που δεν υπήρχαν. Το βράδυ ομολογώ, ότι δεν τα βλέπω… Βλέπω μόνο Μέλισσες. Αν δεν με πάρει ο ύπνος θα δω όλο το επεισόδιο. Αυτό μ’ αρέσει να βλέπω. Μου αρέσουν όλοι οι ήρωες. Σε κρατάει σε αγωνία” δήλωσε επίσης η παρουσιάστρια.

Βέβαια και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όταν ανέβηκε στο βήμα, η Ελένη με το γνωστό της τρόπο, χαμογελαστή και γλυκιά, όπως έκανε και στην εκπομπή όταν ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα, πέταξε τις σπόντες της, όταν ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιο μέσο δεν θα προέβαλε αυτό το σημαντικό μήνυμα. Γνώριζε ή φανταζόταν άραγε η παρουσιάστρια από την αρχή ότι ο Alpha επρόκειτο να απουσιάζει από την εκδήλωση;

“Έχω πολύ καιρό να μιλήσω σε μικρόφωνο, οπότε έχω λίγο τρακ… Οποιοσδήποτε θα είχε ένα τέτοιο μήνυμα να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, θα το έκανε με όλη του την καρδιά, όπως το κάνω και εγώ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να αφυπνίσουμε τις γυναίκες να θυμούνται να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει. Με κάνει περήφανη και με κάνει να συγκινούμαι. Συγχαρητήριά σε όλα τα μέσα που αφιλοκερδώς θα μεταφέρουν αυτό το μήνυμα. Θέλω να πιστεύω ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα το κάνουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος αύριο δεν θα παίξει αυτό το μήνυμα. Που δεν είναι διαφημιστικό και έχει να κάνει με ζωές. Πιστεύω ότι όλα τα μέσα και όλοι οι δημοσιογράφοι αύριο θα μεταφέρουν όλοι το μήνυμα για να σώσουμε γυναικείες ζωές. Να δείξουμε έμπρακτα ότι πράγματι όταν λέμε ότι είμαστε κοντά και αγαπάμε τους ανθρώπους το ΕΝΝΟΟΥΜΕ και δεν το λέμε έτσι για να το πούμε… Αν ήμουν ακόμη στην τηλεόραση, θα σας το έλεγα από την εκπομπή μου. Οπότε σήμερα τα λέω όλα. Περιμένω αύριο να δούμε αυτό το μήνυμα όπως πιστεύει ο κάθε δημοσιογράφος και το κάθε μέσο”.Πηγή:tlife.gr