Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ορισμένες αμερικανικές εταιρείες με έδρα τη Ρωσία, θα μετακομίσουν στην Πολωνία. «Θα είναι απαραίτητο στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, να τους παρέχουμε τις κατάλληλες υποδομές», δήλωσε ο Πιότρ Νόβακ, υπουργός Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Πολωνίας. «Η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει τον αυξημένο ρόλο της Πολωνίας και τη δέσμευσή της να βοηθήσει τους Ουκρανούς που φύγουν από τη ρωσική εισβολή», είπε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί εκτιμούσαν τις δραστηριότητες της Πολωνίας προς όφελος των Ουκρανών. «Μπορείτε να νιώσετε την κλιματική αλλαγή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας», είπε. Ο Νόβακ είπε ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών με εκπροσώπους της αμερικανικής διοίκησης ζήτησε την ενεργοποίηση μέτρων στήριξης για την Πολωνία σε σχέση με τη συμμετοχή της χώρας μας στη βοήθεια των Ουκρανών. Όπως είπε, έθεσε και το θέμα της μετεγκατάστασης των διαφυγόντων Ουκρανών, οι οποίοι πλέον αναζητούν καταφύγιο κυρίως στην Πολωνία, σε άλλες χώρες.

Ο Νόβακ είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μίλησε επίσης για αμερικανικές επενδύσεις στην Πολωνία – αυτές που υπάρχουν εκεί, και για πιθανές νέες. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε στην τελευταία συναλλαγή της Google στην Πολωνία, η οποία ανακοίνωσε την αγορά χώρων γραφείων στη Βαρσοβία για το ποσό των σχεδόν 2,7 δισεκατομμυρίων PLN.

Πηγή: tvp.info 

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr