Την ώρα που ο άλλος σου μιλά, εσύ κοιτάς επίμονα το κινητό σου: Mην ανησυχείτε, οι ειδοποιήσεις, τα μηνύματα, τα email, δεν πάνε πουθενά. Στο κινητό σας θα παραμείνουν και μετά το τέλος μιας συζητήσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από το Peu Research Center, το 82% των ενηλίκων δήλωσε ότι αυτή η συνήθεια είναι ικανή να «καταστρέψει» μια συζήτηση. Είναι άβολο να μιλάς σε κάποιον κι εκείνος να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην οθόνη.

Οταν κάποιος σου μιλά για τον εαυτό του, άφησέ τον να ολοκληρώσει αυτό που θέλει να πει, χωρίς να στρέψεις την συζήτηση σε παρόμοια προσωπική εμπειρία σου:

«Μου έχει τύχει κι εμένα…», «Κι εγώ…»: Κάποιες φορές, η ανάγκη να προβάλλουμε τον εαυτό μας (τις εμπειρίες του, τα θέλω του, τις γνώσεις του) μπορεί να γίνει κουραστική για τον συνομιλητή μας. Οταν κάποιος μιλά για τον εαυτό του, μην σπεύσετε να στρέψετε την συζήτηση στον εαυτό σας.

Οταν μιλάς σε κάποιον, την ώρα που φορά ακουστικά: Αν μιλάτε σε κάποιον την ώρα που φορά ακουστικά και τον δείτε να κατεβάζει βιαστικά το ένα ακουστικά για να σας ακούσει, δείχνει ότι σε εκείνο το διάστημα χρόνου δεν ενδιαφέρεται για να κάνει διάλογο μαζί σας. Δεν ενδιαφέρεται -γενικότερα- για αλληλεπίδραση με τους άλλους.Πηγή:bovary.gr