ΟΙΥΕ: «Η επόμενη μέρα» του συνεδρίου που δεν έγινε

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες & αναλυτικό κείμενο) ότι: «173 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΙΥΕ από δεκάδες σωματεία όλης της χώρας, συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο.

Τα παρακάτω που καταγγέλλονται δεν αποτελούν ένα ενδοσυνδικαλιστικό γεγονός, δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα, όπως επιφανειακά παρουσιάζεται. Είναι το αποτέλεσμα και ο καθρέπτης για τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που φέρνουν διευθυντές και εργοδότες να ψηφίζουν αντί για εργαζομένους, που φέρνουν ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα και εσχάτως πλήρωσαν και έφεραν μέχρι και νονούς της νύχτας στις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Αξιοποιούν και πατούν πάνω στη χαμηλή οργάνωση των εργαζομένων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, στη λογική άγνοια των εργαζομένων γύρω από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, ώστε να αναδύονται ερήμην τους ως επικεφαλής του εργατικού κινήματος, να διατηρούν ισχυρούς συσχετισμούς υπέρ τους, όταν την ίδια στιγμή η δυναμική τους συμπυκνώνεται σε μαζώξεις ελάχιστων εργατοπατέρων.

ΩΣ ΕΔΩ! Έξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!».

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες & αναλυτικό κείμενο), πως: «καταδικάζει τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 38 Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Με προπηλακισμούς, κλοπές καρτών συνέδρων, βία και τραμπουκισμούς, διέλυσαν μία Δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.
Το ΠΑΜΕ μαζί με περιφερόμενους «υποστηρικτές» του…που καμία σχέση δεν έχουν με τα συνδικάτα , με κομματική καθοδήγηση και υπό πλήρη κομματικό έλεγχο, στρέφεται εναντίον του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Μπορεί γι’ αυτό το σκοπό να χειροκροτείται από το κόμμα του, αλλά στρέφεται κατά των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά και σοβαρά προβλήματα».

Σχετική είδηση:

38ο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση (video)

 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ: Ένταση και καταγγελίες για «στήσιμο Σωματείων» (video)

Aντιπαραθέσεις με φόντο το συνέδριο της ΟΙΥΕ

Συνδικαλιστική αντιπαράθεση για το συνέδριο της ΟΙΥΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr