ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Παγκόσμια ανησυχία και έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού  βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ικανού να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής Ηπείρου.

 Ο ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Συνομολογούν ότι η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ απειλεί ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί βίαιη ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, στον απόηχο της εκτόξευσης του διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 23:30 (ώρα Ελλάδας). 

Τι λέει για την εκτόξευση η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα -χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο- δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη δοκιμή του Hwasong-15 επιτυχή.

Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση. Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα – Έντονες αντιδράσεις


Δείτε εδώ: ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα