Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουνίου έφτασε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία. Με την κατάσταση στο «κόκκινο» η Μόσχα λαμβάνει νέα, αυστηρά μέτρα.

7.212 κρούσματα σε όλη τη Ρωσία καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να φτάνει το 1.136.048. Στη Μόσχα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% στη διάρκεια της νύχτας φθάνοντας τα 1.560 από 1.050 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι 108 άνθρωποι κατέληξαν από covid-19 σε όλη Ρωσία με τους οποίους ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 20.056.

Νέα μέτρα στη Μόσχα

Η Μόσχα είναι αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού και γι’ αυτό αποφάσισε να πάρει νέα αυστηρά μέτρα εξάπλωσης του ιού.

Οι αρχές ζήτησαν από τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα να παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ κάλεσαν τις επιχειρήσεις να προτιμούν την τηλεργασία. «Οι Μοσχοβίτες που είναι άνω των 65 ετών και οι νεότεροι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα δεν θα πρέπει να βγαίνουν πλέον από τα σπίτια ή τους κήπους τους», έγραψε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Click4more Κορονοϊός: Η Ρωσία θα προμηθεύσει άλλες 17 χώρες με το φάρμακο Avifavir

Επίσης ζήτησε από τους πολίτες άνω των 65 να περιορίσουν τις επαφές με τους συγγενείς τους, ζητώντας παράλληλα από αυτούς να αναλάβουν να κάνουν τα ψώνια των πιο ευπαθών ατόμων.

Επιπλέον ο Σομπιάνιν ζήτησε από τις επιχειρήσεις, που μπορούν να το κάνουν, να εφαρμόσουν ξανά την τηλεργασία. «Σας παρακαλώ και σας συνιστώ να υιοθετήσετε την τηλεργασία για όσο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού σας γίνεται», τόνισε.

Από τα τέλη Μαρτίου ως τις αρχές Ιουνίου είχαν τεθεί σε ισχύ στη Μόσχα αυστηρά μέτρα καραντίνας, καθώς η πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν βασική εστία της covid-19 στη χώρα. Οι κάτοικοι της πόλης χρειάζονταν ειδική άδεια που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους.

Έκτοτε οι αρχές εκτίμησαν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. Η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους παρέμενε υποχρεωτική, όμως οι έλεγχοι ήταν πιο σπάνιοι και το μέτρο δεν γινόταν ευρέως σεβαστό.

To άρθρο Ξεφεύγει η κατάσταση στη Μόσχα: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων, σε… καραντίνα οι άνω των 65 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr