Με την ομιλία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους χαιρετισμούς πολλών προσκεκλημένων και συνέδρων ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 30ου Τακτικού – Εκλογικού- Απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στο επίκεντρο των εργασιών τέθηκαν η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των Η–ΜΜΕ, καθώς και οι εξελίξεις και οι προοπτικές στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της «ορθής συσπείρωσης των εργαζομένων όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους με την στενή έννοια του όρου αλλά κυρίως για την υπεράσπιση της ελευθερίας της ραδιοτηλεόρασης«.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης μίλησε για την ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων καθώς όπως σημείωσε «Η έναρξη του συνεδρίου γίνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προβλέψεις για τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα επισφαλείς».

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού, Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια δημόσια, ελεύθερη και πλουραλιστική τηλεόραση. «Πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και πρέπει να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση του τοπίου για να μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα», είπε.

«Οι αγώνες των εργαζομένων ουσιαστικά, επαναφέρουν και συντηρούν τη δημοκρατία και χαίρομαι που βλέπω πολλούς ανθρώπους που γνώρισα την εποχή του ‘μαύρου’» τόνισε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Κατερίνα Σαρικάκη.

Στο περιθώριο των εργασιών της πρώτης μέρας του 30ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ προβλήθηκε ένα 10λεπτο βίντεο από τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr