Ξέσπασε πόλεμος για  την Παιδιατρική

Πόλεμος ανακοινώσεων  έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου με αφορμή την υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε κάνει λόγο για αυθαίρετη κινδυνολογία και παραπληροφόρηση  αναφερόμενη στις προσλήψεις που έγιναν επί της θητείας της. Από την άλλη οι εργαζόμενοι με χθεσινή τους ανακοίνωση  εστιάζουν στις συνταξιοδοτήσεις που υπήρξαν στο μεσοδιάστημα αλλά και στην μη πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που έχει ως συνέπεια  την εντατικοποίηση της δουλειάς τους παραθέτοντας λεπτομερώς της ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

     «Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στην παιδιατρική κλινική, καθώς και στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, όπως και στην ειδικότητα του ΩΡΛ που δεν υπάρχει  αλλά και σε μία σειρά άλλες ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες και δεν υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο μας.

   Η Διοίκηση ανακοινώνει κάποιες προσλήψεις γιατρών που έγιναν κατά την θητεία της, κουβέντα όμως δεν κάνει για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Όλα σχεδόν τα νοσηλευτικά τμήματα  του Νοσοκομείου λειτουργούν πολύ κάτω από το προβλεπόμενο όριο ασφαλείας. Συνεχίζεται η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, μία νοσηλεύτρια να καλύπτει 2-3 τμήματα ταυτόχρονα. Η μαιευτική κλινική λειτουργεί με ελάχιστες μαίες και νοσηλευτικό προσωπικό. Η  χειρουργική κλινική κατά την διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας έχει μόνο μία νοσηλεύτρια. Ένας τραυματιοφορέας καλύπτει την νύχτα όλο το νοσοκομείο. Στο ακτινολογικό τμήμα υπάρχει μόνο ένα άτομο στην πρωινή βάρδια που καλείται να εξυπηρετήσει τα επείγοντα περιστατικά, τα ραντεβού, τις κλινικές και τα χειρουργεία του νοσοκομείου, κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους τους εργαζόμενους, άλλα και για τους ασθενείς.

Η υπηρεσία δεν μπορεί να χορηγήσει στους εργαζόμενους την κανονική άδεια και τα ρεπό. Σε μερικούς μήνες που θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα λήξουν και άλλες συμβάσεις  εργαζομένων θα κλείσουν τμήματα του Νοσοκομείου, λόγω απόρριψης από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, του αιτήματος για μονιμοποίηση τους με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, αίτημα που είχε κάνει και ο Σύλλογος μας μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα από όλη την χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι το 2018 δεν προκηρύχτηκε ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και στην τελευταία προκήρυξη του 2019 δεν υπήρχε καμία θέση νοσηλευτικού προσωπικού για το νοσοκομείο μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης, εντατικοποίηση εργασίας για τους υγειονομικούς, αλλά και ταλαιπωρία και επισφαλή περίθαλψη για τους ασθενείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν και αυτή τη φορά η απάντηση από την πλευρά της διοίκησης με μια ανακοίνωση  όπου αναφέρει τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο παρουσιάζοντας το ισοζύγιο του μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου μας, στο χρονικό διάστημα της παρούσας διοίκησης με  θετικό πρόσημο 26 εργαζόμενους.

«Ο Σύλλογος των Εργαζομένων κατά πάγια τακτική του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, εκμηδενίζοντας τα θετικά και υπερβάλλοντας τα όποια αρνητικά του χώρου εργασίας τους. Κουβέντα για το ότι κλασικές υπηρεσίες δεν προσφέρονται πλέον από εργολάβους, κουβέντα για τον νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, κουβέντα για τον ορθολογισμό της διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων, κουβέντα για την διεκπεραίωση ή επισκευή σωρείας εκκρεμοτήτων, κουβέντα για την αυτόνομη παραγωγή ιατρικού οξυγόνου κ.α. Γιατί άραγε;

Δυστυχώς,  για την ηγετική ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων ισχύει η ρήση : ¨Άφες αυτούς ουκ οίδασι τι ποιούσι¨.

 Σε απάντηση της νέας μικροπολιτικής ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, παρουσιάζουμε για ακόμη μια φορά τους αριθμούς των προσληφθέντων μονίμων εργαζομένων, καθώς και αυτούς που με οποιοδήποτε τρόπο αποχώρησαν, κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας διοίκησης» :

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ 20 7
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ 18 12
ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ 9 5
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ 7 4
ΣΥΝΟΛΟ 54 28

The post Ξέσπασε πόλεμος για την Παιδιατρική appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grΠηγή: ert.gr