Ν. Παπαθανάσης στην ΕΡΤ: Στόχος να δουλέψει η αγορά τις γιορτές (video)

Στο ερώτημα «ποιός θα προσλάβει τώρα», απάντησε ο Νίκος Παπαθανάσης καθώς τρέχει το Πρόγραμμα για 100.000 θέσεις εργασίας, το οποίο «πρέπει να υπάρχει παράλληλα με τα προγράμματα που έχουν στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας». Το λιανεμπόριο άνοιξε από την πρώτη στιγμή στο προηγούμενο lockdown και αναμένεται ανάλογη εξέλιξη σε τρες εβδομάδες, ανέφερε, απαντώντας σε άλλο ερώτημα τηλεθεατή. «Στόχος να πάμε σε ομαλές γιορτές», τόνισε και στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Ο εργαζόμενος δεν αποφασίζει, ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με εκείνους που θεωρούν προτιμότερη την αναστολή εργασίας και το επίδομα των 800 ευρώ του Νοεμβρίου. Και ο ιδιοκτήτης παίρνει το επίδομα, ενώ την Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα την πάρει «ούτως η άλλως βάσει του τζίρου».΄

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που θα δοθεί από 15 Νοεμβρίου αφορά τη μείωση του τζίρου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και η επόμενη συμπεριλαμβάνει και το Νοέμβριο. Είναι μέτρο άμεσης ρευστότητας επανέλαβε ο κ. Παπαθανάσης, συνοψίζοντας ότι ανήλθε στα 3,5 δισ. ώς και την τρίτη δόση, ενώ 100.000 επιχειρηματίες την έλαβαν.

Η κυβέρνηση κρατά όλο το δημοσιονομικό χώρο μέχρι να ξεκινήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, και στο πρώτο εξάμηνο η εικόνα είναι καλύτερη από πολλά ισχυρά κράτη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

www.ert.grΠηγή: ert.gr