«Βρισκόμαστε σε εποχή μεταλλάξεων και η τέταρτη φάση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πρέπει να πετύχουμε την καθολικότητα των εμβολιασμών γιατί μόνον έτσι μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία και να μην ζούμε για πάντα μεταξύ ύφεσης και έξαρσης», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής και συντονιστής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Καπραβέλος επέμεινε ότι τα εμβόλια συγκρατούν την ορμή της πανδημίας, εξηγώντας ότι η υποχρεωτικότητα είχε στόχο να μην δοθούν περιθώρια μετάλλαξης στον κορονοϊό. Ωστόσο, χαρακτηρίζει ακραίο το μέτρο αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα θετική την χαραμάδα δεύτερης ευκαιρίας που άφησε το υπουργείο Υγείας.

«Το μέτρο της αναστολής είναι ακραίο δεν μπορεί να επικαλούμαστε αλληλεγγύη με στέρηση μισθού ενώ μόνο το 7-8% των υγειονομικών δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι υπό αναστολή. Κανείς δεν περίμενε συμμόρφωση 100%. Πιστεύω ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα δίεξουν οι υγειονομικοί την απαραίτητη αλληλεγγύη», ανέφερε.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει με τις μεταλλάξεις» είπε ο κύριος Καπραβέλος, και υπενθύμισε ότι από τις 20 κλίνες του νοσοκομείου τις 19 καταλαμβάνουν ανεμβολίαστοι.
Το εμβόλιο είναι επιστημονικό επίτευγμα και πρέπει και οι πολίτες να συμμορφωθού, πρόσθεσε.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr