Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Μάριο Ντράγκι μίλησε στην Άνω και Κάτω Βουλή της Ρώμης, όπου κάλυψε το θέμα της πρόσφατης έγκρισης του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την ΕΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του πρωθυπουργού στον γερουσιαστή Αλφιέρι, ο οποίος του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις, καυτό θέμα των τελευταίων ημερών στην Ιταλία, αφότου το Βατικανό παρενέβη, ενώ σχετικό νομοσχέδιο είναι προς μελέτη στην Ιταλική Γερουσία. 

Ο Πρωθυπουργός Ντράγκι απάντησε πως “το δικό μας είναι ένα κοσμικό κράτος, όχι ένα εξομολογητικό κράτος. Συνεπώς το Κοινοβούλιο είναι σίγουρα ελεύθερο να συζητά και να νομοθετεί.”

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι συγκεντρώθηκε σε μια πρόταση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του 1989, στην οποία αναφέρεται πως “η κοσμικότητα δεν είναι αδιαφορία του κράτους σε σχέση με το θρησκευτικό φαινόμενο, η κοσμικότητα είναι η προστασία του πλουραλισμού και της πολιτιστικής πολυμορφίας.”

Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε πως την Τρίτη 22 Ιουνίου η Ιταλία “υπέγραψε κοινή δήλωση με 16 άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εξέφρασαν ανησυχία για τα νομικά άρθρα στην Ουγγαρία που κάνουν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.” 

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr