Νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους (video)

Βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους μετά τη θεομηνία στη δυτική Αττική, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 21, όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Γεραφέντης. Πρόκειται για άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας. Η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο όπου θα γίνουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν το πτώμα του άνδρα και ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου αγνοούμενου.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν έως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για την ανακατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.

Η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα, Τηλέφωνο: 213 2047088 / 086.
Δείτε εδώ: Νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους (video)